Pizza turceasca

miercuri, 1 decembrie 2010


 * 125 ml lapte
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar

* Pentru umplutura:

* ~250-300 g carne de vita
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* 2 rosii
* sare si piper
* patrunjel verde
* boia de ardei
* oregano
* 50 g cascaval


Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Ceapa si ardeiul tocate marunt se calesc in 2-3 linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor. Se adauga sare, piper, boia de ardei si oregano dupa gust si se omogenizeaza. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se mixeaza. Se adauga peste compozitia de carne. Se mai dau cateva clocote pana scade zeama. La sfarsit adaugam patrunjelul verde tocat si oregano. Dam deoparte si lasam la racit.

Aluatul il impartim in 4. Fiecare bucate de aluat o intindem pe masa usor infainata, dandu-i o forma lunguiata. Punem o parte din umplutura pe mijlocul foii de aluat, marginile raman libere. Presaram cu cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Ridicam marginile peste umplutura, iar capetele le ridicam usor, formand o barcuta.

Barcutele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc. Se servesc calde.

Sursa

Share This Post

Un comentariu:

  1. La ora asta imi e o foame de nu mai pot... si atat de bine arata pizza asta turceasca... imi pare rau dar trebuie sa ies de pe site.. ca altfel ud tastatura =p~=p~=p~=p~

    RăspundețiȘtergere