Tarta cu pui si smantana

miercuri, 7 martie 2012

Acest gen de tarta este printre preferatele mele in materie de retete culinare potrivite pentru masa de pranz. Este usor de facut, nu necesita prea multa munca, iar copiii mananca cu placere. Se poate servi calda, dar si rece.



Pentru aluat:

250 g branza de vaci
6 linguri lapte
6 linguri ulei
1 lingurita sare
300 g faina
1 praf de copt

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul si sarea. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt in pasta de branza si se framanta putin, atat cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem deoparte, iar cele 2 parti le intindem intr-o tava detasabila (20/20 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Aluatul se va ridica putin si pe marginile tavii, formand o bordura.

Pentru umplutura:

2 pulpe intregi de pui
200 g smantana
2 oua
100 g cascaval
4 catei usturoi
sare si piper
marar deshidratat
coriandru boabe
piper verde boabe
ienibahar boabe

Pulpele le punem la fiert in apa cu putina sare si condimentele boabe: coriandru, ienibahar si piper verde. Dupa ce au fiert bine se scot pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se dezoseaza si carnea se rupe bucati cu mana.

Intr-un castron amestecam  smantana cu ouale si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga usturoiul pisat, sare, piper si marar dupa gust. Punem si bucatile de carne si omogenizam.

Turnam compozitia peste aluatul din tava. Aluatul ce ne-a ramas il intindem cu sucitorul si taiem fasii ce le vom pune deasupra tartei. Pentru varietate putem face si niste floricele. :)

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca apoi se portioneaza.

Share This Post

8 comentarii: