Perlata cu mere si bezea

miercuri, 21 ianuarie 2009

by Gabi Cara (culinar)



Avem nevoie de:

5 oua
250 g si 5 linguri zahar
180 ml ulei
125ml apa clocotita
drojdie cat o nuca
10g praf de copt stins cu zeama de lamaie
faina cat cuprinde, sa iasa o compozitie ca de chec

1.5-2 kg de mere (calite cu zahar dupa gust,un pic de unt si scortisoara)

Galbenusurile se freaca cu 250g zahar pana se albesc. Apoi se adauga uleiul, cate putin, ca la maioneza. Urmeaza apa clocotita si mixam la viteza mare. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam drojdia si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga si faina, cat e necesar sa iasa un aluat ca de chec.

Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt iar deasupra adaugam merele calite.

Se coace la foc mediu si inainte de a fi gata, cand s-a rumenit un pic scoatem tava din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta din cele 5 albusuri si cele 5 linguri de zahar.

Punem din nou la cuptor pana se aureste bezeaua.

Cand se raceste incep sa iasa prin bezea perlute de sirop de mar.

Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu