Chec de post

miercuri, 14 martie 2012


Pentru astazi m-am gandit sa fac acest chec de post, un chec foarte bun si aromat. Prajiturile de post, trebuie sa recunosc, nu sunt punctul meu forte, dar promit sa evoluez. :))

Pentru aceasta reteta am folosit dulceata de zmeura, dar se poate folosi orice alt fel de dulceata sau gem, depinde numai de preferinta voastra.


1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana apa
2 cani faina
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt

2 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de zmeura

3 linguri nuca de cocos

Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 2. In una din ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.

Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.


Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45-50 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

Share This Post

54 de comentarii:

  1. Bun tare pentru post... cred ca o reteta de genul asta are si vecina mamei mele. Adica probata, si checul este delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce forma misto ai!
    E o reteta dulce perfecta pentru post!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Cristina. :*
    Chiar a fost bun, avand in vedere ca nu contine oua, lapte...

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte binee!!!Cred ca o sa l incerc si eu.Multam de reteta si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zi frumoasa si tie Elena Cristina. :*
    Ma bucur tare mult ca ti-a placut checul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super gustos! iau si eu o felie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata tare bine!! Acu fac si eu o prajitura cu lamaie si fructe de padure tot de post, pana e gata servesc de la tine o felie de chec, deja salivez!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Întotdeauna am crezut ca deserturile de post nu au nici un gust..
    Ei bine, dupa ce am vazut reteta ta nu mai cred asta..Foarte fain !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. C idee buna..pentru zilele de post..o sa il incerc si eu su siguranta zilele acestea..
    atat de pufos..si totusi de post
    Felicitari:*

    RăspundețiȘtergere
  10. Super bine arata!Cred ca e si tare bun,imi place!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Miha! Sa fiu sincera nu fac post cam demultisor :( Da checul tau pare gustos si simplu de facut, bun pentru o " dieta " :) Te urmeresc mereu cu placere;) Mai treci cind vreai pe la mine :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Mai da ce misto arata!! Bun rau! pup

    RăspundețiȘtergere
  13. trebuie sa fie foarte bun ,arata superb, am descoperit din intamplare blogul tau , felicitari foarte frumos, poate ne putem schimba retete?..

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc Timea! Te rog, serveste :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Adela, multumesc! Sper ca ai servit, ca azi vin eu la tine sa ma servesc. :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Dannutsa, multumesc!
    Sper sa-ti placa si tie la fel de mult. :*

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Miuta, ma bucur ca-ti place. :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Vica, te pup.

    Sa stii ca te vizitez, asa cum vizitez majoritatea blogurilor culinare preferate, dar nu am timp intotdeauna sa las cate ceva scris. Admir si plec mai departe. Mea culpa pentru asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Deliziosericette, multumesc. Si ma bucur ca-ti place blogul meu.

    Ce inseamna sa "facem schimb de retete"? :)

    RăspundețiȘtergere
  20. mie imi plac toate retetele tale asa ca imi ramane sa aleg una, am si eu un blog, poate iti place vreo reteta

    RăspundețiȘtergere
  21. Proca Constanta15 martie 2012, 14:13

    Arata super si cred ca este grozav,asa ca il voi " testa "sigur! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  22. f fain ti-a iesit, arata ca un chec cu oua la textura. Nici nu stiam ca se poate face fara oua!

    RăspundețiȘtergere
  23. Cum stii tu sa le aranjezi pe toate atat de frumos,ca mananci tot din farfurie;bravo si te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte bine arata checul!Noi suntem mari devoratori de checuri!

    RăspundețiȘtergere
  25. Foarte frumos arata checul tau, il fac si eu in acest post! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. foarte bun...o sa-l incerc cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  27. E grozav checul asta, Miha! L-am facut azi si e delicios... Multumesc pt reteta. >:D<

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc!
    Ma bucur tare mult ca va place! :)

    RăspundețiȘtergere
  29. l-am incercat si a iesit fff bun. multumim de reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Sa papati cu placere Monica! Ma bucur ca va place! :)

    RăspundețiȘtergere
  31. L-am incercat si eu in post si a fost tare bun. Plus ca mi-am impresionat si soacra.. :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Eheee...asta nu poate fi decat de bine! :)))

    Ma bucur mult ca v-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  33. Foarte bun mi-a iesit, toti cei care gustat s-au declarat multumiti. Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  34. Multumesc! Ma bucur tare mult ca v-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  35. Am si eu acum la cuptor unul pregătit în același stil! Nu am avut dulceață dar am pus câteva stafide în partea albă și pe lângă cacao am pus și un praf de scorțișoară. Abia aștept să văd ce iese! Mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
  36. Foarte buna si varianta ta, Georgiana! Din pacate, alor mei nu le plac stafidele, dar cu scortisoara as incerca si eu. ;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Acum am intrat să mă uit din nou peste rețetă că vreau să fac iar. A ieșit foarte bun! :-) Aroma de scorțișoară se simțea foarte plăcut! Voi micșora în schimb cantitatea de zahăr :-). Mulțumesc încă o dată!

    RăspundețiȘtergere
  38. e buna reteta dar ai uitat sa zici de praful de copt...oricum am facuto si eu si a iesit foarte bun...ms

    RăspundețiȘtergere