Napolitana cu caramel
250 g zahar
100 g unt
150 ml frisca lichida
1 foaie de napolitana
~100 g miez de nuca prajit
Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si turnam frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte de pe foc, se adauga miezul de nuca prajit, curatat de coaja si rupt bucati cu mana.
Se lasa sa se racoreasca.
Foaia de napolitana o taiem in 2. Turnam caramelul caldut pe o bucata de napolitana, nivelam si acoperim cu cealalta bucata de napolitana. Dam la rece pana caramelul se intareste, apoi se portioneaza.
Ce buna idee!
RăspundețiȘtergereIi povesteam Ancai ca mi-am facut numai caramelul ca sa-mi fac pofta :))
Fain arata!
aiiiiii ce buna idee cred ca e deliciasa numai bine
RăspundețiȘtergereArata bine de tot... ma tot intreb cand ai timp sa faci atatea, stiindu-te si cu doi copii. Bravo tie!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Imi inchipui ce bunaciune e, la napolitana ma refer! :))
RăspundețiȘtergereAsta trebe so fac si eu minunat
RăspundețiȘtergerearata grozav!imi plac prajiturile cu caramel.tare mai esti harnicuta !
RăspundețiȘtergereah ce buna-i prajitura asta,pacat ca eu aici nu gasesc foi,felicitari
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
RăspundețiȘtergerehttp://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
O zi placuta !
Super napolitanele. Dar eu trebuie sa abtin din a le face. bebele meu e prea mic pt asa ceva si sa fac numai pt mine si sotu.....neeaaahhh
RăspundețiȘtergereApropo...am facut aluatul!! E bestial de fain si bun...Anul asta cu el fac cozonacii...Mersi fain Miha
Frisca lichida este smantana lichida (fara zahar)?
RăspundețiȘtergereKimi
Ce frisca lichida ai folosit?
RăspundețiȘtergereMultumesc, Kimi.
Kimi, da...am folosit smantana lichida pe ntru frisca. Dar se poate folosi si frisca lichide vegetala.
RăspundețiȘtergereAm luat smantana din Kaufland, Viam scrie pe cutie.
Alina, ma bucur ca ti-a placut. Eu astazi am facut cu acelasi aluat un cozonac cu branza dulce de vaci. Foooarte bun, dar n-am avut timp si nici dispozitie pentru poze. Poate data viitoare.
RăspundețiȘtergerePupici! :*
Multumesc mult de invitatie Mimmi!
RăspundețiȘtergereYaya, multumesc.
RăspundețiȘtergereMare pacat ca nu gasesti foi acolo la tine.
Pansy, multumesc.
RăspundețiȘtergereSunt harnicuta zici? Neeee...doar cateodata. :)))
Multumesc Bianka.
RăspundețiȘtergereDaca o sa faci acest desert sigur n-o sa-ti para rau. :)
Multumesc Natalia.
RăspundețiȘtergereHi hi...as fi vrut sa nu fi fost vb de napolitane. :)))
Multumesc Gabriela!
RăspundețiȘtergereSa stii ca uneori ma intreb si eu asta. :)))
Anonim, multumesc!
RăspundețiȘtergereE bun, merita incercat. :)
Gabi, multumesc.
RăspundețiȘtergereSi mie de ce nu mi-ai spus? :)) Si? Cum a fost? Ti-a placut?
Mihule, azi am facut caramelul si l-am amestecat cu popcorn.
RăspundețiȘtergereO nebunie!!!!
He publicado tu post en Mis favoritas de esta semana, espero que te gusten, puedes verlas en http://blocderecetas.blogspot.com/2011/04/mis-favoritas-semana-14-2011.html
RăspundețiȘtergerepff
RăspundețiȘtergereai gustat si e atat de buna
RăspundețiȘtergere