Ciorba moldoveneasca de pui

joi, 19 mai 2011

Desi gatesc destul de des ciorba, acesta fiind un fel de mancare pe care piticii il mananca cu placere, am observat cu uimire ca aceasta categorie de retete culinare e cam subtirica. :))

Astazi va propun o ciorba cu de toate :)


4 copanele de pui
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 bucata de telina
1 ardei gras
1 rosie
1/2 sfecla rosie mica
2 cartofi medii
verdeata: marar,patrunjel,leustean
sare
cimbru
500 ml bors acru
Copanelele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, la foc mic. Se spumuieste de cate ori este necesar, apoi se adauga sarea. Daca este necesar se strecoara, sa fie limpede.

Cand carnea a fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic. Mai intai cartofii cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul,telina,patrunjelul si sfecla ce le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa fiarba bine, la foc mic.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil si rosia curata de pielita si taiata cubulete, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt. Se mai da un clocot.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

Share This Post

9 comentarii:

  1. Ce frumos e!
    ciorba frumoasa, bors frumos..cum vine?:))))
    E apetisanta si io-s fan ciorbitze.
    Sa zic si de blid?:p
    huooo:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noua ne place, mai ales piticului, eu nu pun sfecla in rest e ca la tine, cateodata in loc de cartofi pun paste fainoase.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noua ne place si mai ales "piticului" meu ii place ciorba. Asa de mult ii place ca se baga si in ciorba altuia. In rest ce sa spun arata yumm yumm. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deliciosa sopa. muy apetecible!!!. besos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai e numai bun..doar ca e BORS moldovenesc :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu as manca din ciorba asta fara sa mai citesc reteta.Doar privind poza care e superba.

    RăspundețiȘtergere
  7. Deliciosa si aratoasa ciorbita ta ! nu ma mir ca piticilor le place.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice faci confuzie. Cauta in DEX si vei vedea ca ciorbele sunt acrite cu zeama de varza, corcoduse, sare de lamaie, agurida, agrise, dar si cu bors. Deci borsul nu-i totuna cu ciorba.

    RăspundețiȘtergere