Ciorba moldoveneasca de pui
Astazi va propun o ciorba cu de toate :)
4 copanele de pui
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 bucata de telina
1 ardei gras
1 rosie
1/2 sfecla rosie mica
2 cartofi medii
verdeata: marar,patrunjel,leustean
sare
cimbru
500 ml bors acru
Copanelele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, la foc mic. Se spumuieste de cate ori este necesar, apoi se adauga sarea. Daca este necesar se strecoara, sa fie limpede.
Cand carnea a fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic. Mai intai cartofii cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete, apoi morcovul,telina,patrunjelul si sfecla ce le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Se lasa sa fiarba bine, la foc mic.
Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil si rosia curata de pielita si taiata cubulete, potrivind gustul de acru si sarat.
Se presara cimbru si verdeata tocata marunt. Se mai da un clocot.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Ce frumos e!
RăspundețiȘtergereciorba frumoasa, bors frumos..cum vine?:))))
E apetisanta si io-s fan ciorbitze.
Sa zic si de blid?:p
huooo:))))
Si noua ne place, mai ales piticului, eu nu pun sfecla in rest e ca la tine, cateodata in loc de cartofi pun paste fainoase.
RăspundețiȘtergereSi noua ne place si mai ales "piticului" meu ii place ciorba. Asa de mult ii place ca se baga si in ciorba altuia. In rest ce sa spun arata yumm yumm. Bravo!
RăspundețiȘtergereDeliciosa sopa. muy apetecible!!!. besos.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!!!!
RăspundețiȘtergerePai e numai bun..doar ca e BORS moldovenesc :P
RăspundețiȘtergereEu as manca din ciorba asta fara sa mai citesc reteta.Doar privind poza care e superba.
RăspundețiȘtergereDeliciosa si aratoasa ciorbita ta ! nu ma mir ca piticilor le place.
RăspundețiȘtergereAlice faci confuzie. Cauta in DEX si vei vedea ca ciorbele sunt acrite cu zeama de varza, corcoduse, sare de lamaie, agurida, agrise, dar si cu bors. Deci borsul nu-i totuna cu ciorba.
RăspundețiȘtergere