Snitel milanez

vineri, 31 iulie 2009



Avem nevoie de:

1 piept de pui
2 oua
2 catei usturoi
100 g cascaval
1 lingura patrunjel uscat
sare,piper
pesmet
ulei pentru prajit



Carnea se taie felii subtiri,se sareaza si pipereaza.

Intr-o farfurie amestecam pesmetul cu cascavalul ras,usturoiul pisat si patrunjelul uscat.



In alta vom bate ouale,cu un praf de sare.

Fiecare bucata de carne o dam prin oul batut,



apoi prin amestecul de pesmet,presand bine cu mana,pe ambele parti.



Se prajesc in uleiul bine incins,la foc mic.

Inghetata de lamaie

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate,l-am antrenat pe Robert in prepararea unei inghetate.A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))



Avem nevoie de:

2 lamai
250 ml apa
200 g zahar
1 cana frisca lichida
50 ml frisca batuta

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :))



de la cele 2 lamai.



Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.







ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,





usor,cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.



Cu aceasta reteta ne vom inscrie la concursul "Bucataria copiilor". :) Daca nu vom castiga,macar vom inspira si pe altii sa faca aceasta inghetata delicioasa.

Colacei sarati

Numai buni pentru o gustarica sau pentru rontait la drum lung. :)



Avem nevoie de:

1 ou
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
150 g telemea de vaca
150 ml lapte
1/2 lingurita sare
faina cat cuprinde,sa iasa un aluat elastic si nelipicios

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii de paine si am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios.Nu se lasa la dospit.

Aluatul obtinut il impartim in bilute mici.Fiecare biluta o intindem sub forma de snur.Unul din capete il aducem inspre mijloc,



iar celalalt il trecem peste.



Punem colaceii in tava tapetata cu hartie de copt,ii ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte si presaram cu mac.



Ii dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumenesc.