Astazi umbland hai-hui pe net, am intrat la un moment dat din pura intamplare pe site-ul celor de la Margaritar.
Mi-a atras atentia concursul din aceasta pagina si m-am apucat sa frunzaresc retetele inscrise.
Incet incet si pagina cu pagina, am inceput sa ma umplu de nervi cand am vazut cate retete sunt furate de pe bloguri.
De la mine de pe blog am gasit nu mai putin de 3 retete, inscrise de 3 persoane diferite. Ar trebui sa ma intristez ca poate exista atata nesimtire sau sa ma bucur ca retetele mele au starnit atata interes de persoanele respective s-au pretat la asa ceva si au tinut mortis sa participe neaparat la concurs? :)))
Una dintre "concurente" ( folosesc un cuvant frumos desi ar merita altele) chiar a si castigat unul din premii. Si n-a avut macar bunul simt sa-mi trimita o felicitare de Craciun! :)))

Prajitura Snickers



Rulada cu crema de lapte



Prajitura Tosca



Astea sunt retetele mele, copiate cuvant cu cuvant din blog. Pe una din poze se vede o bucata din semnatura, nici macar nu s-a obosit sa taie acea bucatica.
Inteleg ca lenea e mare in bucatarie, dar nici macar la calculator sa nu munciti putin "doamnelor"?

Nu inteleg totusi cum organizatorii au putut accepta aceste retete in concurs. Am vazut cateva poze care clar sunt scanate. Chiar nu s-a sesizat nimeni?

"1. Pozele cu prajitura trebuie sa fie autentice, originale si veridice, iar Organizatorul isi rezerva dreptul de a descalifica inscrierile ce contin poze generice sau care nu au aspect veridic."

Dupa acest extras din regulament, parerea mea e ca ar fi trebuit sa o faca.

Nu stiu a cui este reteta ASTA, dar in mod sigur este copiata. "Doamna" Paulina nici macar nu s-a obosit sa faca o completare la reteta. Cica: "blatul se realizeaza ca AICI". Care aici doamna? Sau domnilor organizatori de concurs?

Am vazut retete de-ale Laurei Sava, de-ale lui Lily, de-ale lui LeoFlori, de-ale Nataliei... Eu am sesizat problema organizatorilor. Sper sa o faceti si voi. Cine stie daca voi primi vreun raspuns, dar macar am incercat. Macar poate urmatorii concurenti, care vor mai fi pana la sfarsitul concursului vor fi pe bune, cei ce merita intr-adevar.

Pana una alta...LA MUNCA DOAMNELOR, NU LA FURAT!