by Mircea si Corina



Pentru blat avem nevoie de:

200 g faina
150 g unt
100 g nuca macinata
125 g zahar
1 ou

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.



Se adauga untul moale si oul.



Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.



Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Pentru caramel avem nevoie de:

370 ml smantana dulce
30 g unt
200 g zahar
120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.



Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.



Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,



dupa care se taie cubulete.



Delicioase!