* Pentru briose:

* 280 g faina
* 40 g cacao
* 1 lingurita bicarbonat de sodiu
* 160 g zahar
* 200 ml frisca lichida
* 260 ml lapte
* esenta de vanilie

* Pentru umplutura:

* 100 g branza Almette
* 100 g ciocolata alba
* esenat de vanilie

Crema de branza se mixeaza impreuna cu ciocolata topita si esenta de vanilie. Se lasa deoparte, pana este gata aluatul.

Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si zaharul. Se amesteca laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie si se toarna usor peste ingredientele uscate.


Se amesteca putin, cat sa se absoarba lichidul. Aluatul trebuie sa ramana cu ceva cocoloase.

Formele de briose se umplu cam 1/3 cu aluat, se pune cate o lingurita de umplutura (care intre timp se va intari) , apoi se acopera cu aluat.

Se dau la cuptor la foc mediu, pentru cca 25 de minute.Se orneaza cu zahar pudra.


Sursa