Trufe cremoase si ciocolatoase

marți, 18 mai 2010

Cremoase si ciocolatoase, visul oricarui ciocoholic :)) Si Adi Hadean e unul dintre ei...:)))



* 100 g ciocolata amaruie
* 250 g mascarpone
* 2 galbenusuri
* 2 linguri lichior de migdale

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi.

Dupa ce s-a topit se adauga cele 2 galbenusuri si se omogenizeaza. Amestecand continuu se adauga mascarpone, iar la sfarsit lichiorul de migdale.

Se pune la rece pana incepe sa se ingroase. Punem compozitia pe o bucata de hartie de copt si rulam, strangand bine la capete.



Se da din nou la rece pana la intarirea completa.



Se portioneaza si se serveste ca atare sau cu cate un mot de frisca.

Mere umplute cu carne de vitel



* 2 mere
* 200 g pulpa de vitel
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 pahar de vin rosu
* zeama de la 1/2 lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* rozmarin
* cascaval pt presarat deasupra

Carnea se toaca marunt.

Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, apoi se calesc putin in cateva linguri de ulei de masline. Se adauga carnea si vinul si se fierbe la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga si putina boia de ardei si rozmarin.

Merelor li se taie cate un capacel, apoi cu ajutorul unei lingurite se indeparteaza semintele si o parte din miez. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se umplu cu carnea usor racita. Se presara cu cascaval ras si se pun capacelele.



Se aseaza intr-o tava, apoi se dau la cuptor la foc mediu spre mare pentru 15-20 de minute.



Se servesc calde.