Pentru foi avem nevoie de:

120 g unt
150 g zahar
1 ou
3 linguri lapte
450 g faina (aproximativ, eu am mai pus in plus in jur de 50 g)
1 plic amoniu pentru prajituri
1 plic zahar vanilat

Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana devine ca o crema, apoi se adauga oul.



Se omogenizeaza, se adauga amoniul dizolvat in lapte si faina. Se framanta un aluat nelipicios, care se imparte in 4 parti egale.



Fiecare parte de aluat se intinde intr-o foaie cat mai subtire (eu le intind direct pe dosul tavii tapetate cu faina) si se coace in jur de 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade,pana cand marginile foii devin usor maronii.
Una din ele eu am reusit performanta de a o face maronie de-a dreptul :)) asa ca am folosit doar 3 foi.



Pentru crema avem nevoie de:

2 oua
200 g zahar
200 g unt
1 plic budinca de vanilie
zeama unei lamai

Ouale se bat cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, se adauga budinca amestecata cu zeama de lamaie si se omogenizeaza.



Se da vasul pe foc mic, amestecand continuu,pana se ingroasa.Se lasa la racit.
Budinca racita se mixeaza cu untul pana se obtine o crema pufoasa.



Fiecare foaie se unge cu o cantitate egala din aceasta crema si se suprapun.Se pune deasupra o greutate si se da la rece pentru cateva ore.



Pentru glazura avem nevoie de:

150 g ciocolata alba
3 linguri ulei
30 g ciocolata amaruie

Se topeste ciocolata alba impreuna cu uleiul, amestecand continuu.

Se pune glazura calda peste prajitura, netezindu-se bine.
In acelasi timp topim ciocolata amaruie si o punem intr-o punga taiata la un colt si se traseaza linii pe suprafata glazurata cu ciocolata alba, dupa care cu o scobitoare se trag linii perpendiculare pe cele de ciocolata neagra.



Se portioneaza dupa ce s-a intarit glazura.


Sursa:  Laura Laurentiu