Muschiulet de porc in crusta de piper

sâmbătă, 2 ianuarie 2010



* 1 muschiulet de porc
* 50 g piper mozaic
* sare
* boia de ardei
* usturoi
* cimbru
* vin alb
* ulei de masline

Muschiuletul de porc spalat si curatat de pielita se condimenteaza dupa gust, se pune intr-un vas si se acopera cu vin. Se acopera vasul si se da la frigider pentru cateva ore.

Pe o folie de aluminiu se pune piperul in strat,



apoi tavalim muschiuletul, acoperindu-l bine pe toate partile.



Se pune intr-o tava si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste.



Se serveste cu garnitura preferata.

Floricele cu branza



* 500 g faina
* 1 ou
* 90 g crema de unt Milli
* 100 g zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 250 ml lapte

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor



si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.



Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

* Umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura.



Se aduna marginile peste umplutura formand o bocceluta.



Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus,



dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.



Sursa

Cus cus cu pui si rosii





* 1 piept de pui
* 150 g cus cus
* 100 g cascaval
* 1 rosie
* 2 catei usturoi
* sare si piper
* boia de ardei
* busuioc

Pieptul de pui il taiem felii. Il punem intr-o tigaie la prajit in cateva linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se rumeneasca punem usturoiul taiat in 4, sare, piper si boia de ardei, dupa gust.



Ungem un vas yena cu unt si presaram cu cus cus nefiert.



Deasupra asezam feliile de piept rumenite, iar deasupra turnam o cana de apa fierbinte.



Acoperim carnea cu felii de rosie, saram si piperam dupa gust, presaram cu busuioc.



Acoperim totul cu felii de cascaval



si dam la cuptor la foc potrivit, pana se topeste cascavalul si incepe sa se rumeneasca.

Bun bun! :)



Adaptare dupa reteta lui Trinity.