Rosii umplute

joi, 20 mai 2010



* 1/2 piept de pui
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 pahar de vin alb
* 4 rosii marisoare
* cascaval pentru presarat deasupra
* sare si piper
* rozmarin
* patrunjel

Rosiilor li se taie cate un capacel, apoi cu o lingurita scobim miezul. Se lasa la scurs.

Ceapa tocata marunt o punem la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul tocat marunt si usturoiul zdrobit. Cand incep sa se inmoaie adaugam pieptul tocat si omogenizam. Stingem cu vin si pulpa de rosii mixata. Condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin. Lasam la fiert pana scade toata zeama si adaugam putin patrunjel. Se lasa la racit.

Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, se presara cate putin cascaval ras si se acopera cu capacelul taiat.



Se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor, pana se inmoaie putin rosia si cascavalul se rumeneste.



Pui la punga cu sos de tarhon



* carne de pui ( 2 copanele, 2 aripioare si 1 bucata piept)
* sare si piper
* curry
* boia de ardei
* oregano
* rozmarin

* Pentru sos:

* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 200 g smantana
* 200 ml lapte
* 1 lingura tarhon uscat
* 1 lingura otet
* sare si piper

In punga pentru friptura punem toate condimentele,



apoi bucatile de carne spalate si uscate. Legam bine punga, apoi o scuturam energic, astfel incat toate bucatile de carne sa se acopere uniform.



Punem intr-o tava si dam la cuptor pentru cca 1 ora. In ultimele 10 minute, rupem punga (atentie la aburi!) si dam din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

Sosul de tarhon:

Tarhonul il oparim in lapte, va avea un gust mai bun si isi va intensifica aroma.

Topim untul, apoi adaugam faina si amestecam enrgic, sa nu se formeze cocoloase. "Desfacem" cu laptele cu tarhon, pus cate putin si amestecand continuu. Se fierbe pana incepe sa se ingroase. Adaugam smantana, potrivim gustul de sare si piper, iar la sfarsit adaugam si otetul. Mai dam 2-3 clocote, dupa care il turnam peste carnea pastrata la cald.

Paine in vasul roman



* 350 g faina 650
* 100 g faina graham
* 2 linguri ulei de masline
* 270 ml apa
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 10 g drojdie uscata

Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, de lungimea vasului in care vom coace painea. Se ruleaza, apoi se aseaza in vasul presarat cu faina. Cu o foarfeca de bucatarie se fac crestaturi pe suprafata aluatului si se lasa din nou la crescut.



Se da cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa