Nu prea am avut azi chef de bucatarit,dar cum i-am promis copilului de vreo cateva zile ca-i fac gogosi...si cum ochisem deja reteta Laurei Adamache...am purces la treaba. ;)

Deci,avem nevoie de:

500 g faina
1 ou
3 linguri zahar
60 g unt
250 ml apa calduta
35 gr drojdie proaspata (eu am pus un cubulet de 25 de grame)
vanilie
1 lingurita sare

In reteta originala zice asa: 

"Amestecam faina cu drojdia dizolvata in 125 g apa calduta, cu oul, zaharul, untul taiat cubulete mici, zaharul vanilat.

Dupa ce aluatul incepe sa prinda consistenta adaugam treptat restul de 125 gr apa calduta si sarea si framantam pana obtinem o biluta de aluat elastica pe care o lasam 15-30 minute la odihna.

In cazul in care aluatul mai cere faina va infainati usor mainile si mai framantati putin pana nu se lipeste."


Eu am pus toate ingredientele in masina de paine,ca doar eram in una din zilele acelea :D Acelea fara chef...:))  Am folosit programul de framantare+dospire.

Apoi am intins aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime si am taiat cercuri,cu ajutorul unei forme. Le-am lasat pe masa sa mai creasca,atat timp cat l-am urmarit pe dr House. :))

Cu ajutorul unei spatule (in reteta zice ca nu e bine sa fie atinse cu mana si m-am conformat intocmai) le-am azvarlit in uleiul incins si le-am prajit pe ambele parti. Le-am scos pe hartie absorbanta si le-am tavalit generos prin zahar pudra.

Foarte bune! Merita incercate! ;)