Ciocolata de casa cu nuci

vineri, 30 octombrie 2009

Ciocolata de casa am preparat-o in fel si fel de variante, dar asta e departe cea mai buna. :))



Avem nevoie de:

* 250 g zahar
* 250 g lapte praf
* 200 g unt
* 50 g cacao
* 150 ml apa
* esenta de rom

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura.

Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si omogenizam.

Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cacao. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, adaugam nuca taiata bucati si esenta de rom.



Compozitia obtinuta o intindem pe hartie de copt sau intr-o tava unsa cu unt, la grosimea dorita



si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Perisoare cu sos de smantana si ciuperci




* Pentru perisoare:

* 1 piept de pui
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel
* sare si piper alb

* Pentru sos:

* 300 g smantana
* 400 g ciuperci
* 1 ceapa
* 3 linguri ulei de masline
* marar
* sare si piper

Pieptul de pui il tocam impreuna cu celelalte ingrediente. Formam perisoarele cu mana umeda, pe care le punem la fiert intr-un vas cu apa clocotind.

Ciupercile le punem la fiert in apa cu sare si putin otet.



Ceapa tocata marunt o calim putin in uleiul de masline. Adaugam perisoarele si ciupercile scurse bine de apa in care au fiert. Punem si smantana, potrivim gustul de sare si piper. Mai dam cateva clocote, iar inainte de a stinge focul adaugam si mararul tocat marunt.

Se serveste cald, cu mamaliguta.



In sosul de smantana se poate adauga si o lingura de faina, daca sosul va place mai gros.

Dupa preferinta, se pot adauga si 1-2 catei de usturoi.