Chec cu banane

joi, 15 aprilie 2010



* 3 oua
* 120 g zahar
* 50 g unt topit
* 2 banane
* 1 lingurita praf de copt
* 200 g faina
* 3 linguri bilute de ciocolata
* esenta de vanilie

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit.

Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie si bilutele de ciocolata.

La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt



si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face si proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Chiftelute de cartofi cu cascaval



* 500 g cartofi
* 2 oua
* 100 g cascaval
* sare si piper
* nucsoara
* faina ( cateva linguri cat sa se lege compozitia)
* pesmet

Cartofii se fierb in apa cu sare si putina nucsoara. Dupa ce ai fiert se scurg de apa si se paseaza.

Se adauga ouale si cascavalul ras. Se potriveste gustul de sare si piper. Adaugam si faina, putin cate putin, pana obtinem o compozitie lipicioasa, dar care poate fi modelata.



Fiecare chifteluta se tavaleste prin pesmet, apoi se prajeste in uleiul bine incins, pe ambele parti.

Cartofi cu smantana si marar



* 500 g cartofi
* 200 g smantana
* 25 g unt
* 1 lingura faina
* 100 ml lapte
* 2 catei usturoi
* sare si piper
* marar

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper, adaugam si usturoiul pisat.

Cartofii se curata, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara si se pun peste sosul cu smantana. Se mai dau cateva clocote si se presara cu marar verde tocat.