* Pentru blat:

* 8 albusuri
* 300 g zahar
* 400 g nuca macinata
* 4 linguri faina
* 3 linguri cacao
* 1 lingurita praf de copt

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.

Cantitatea de zahar poate fi micsorata in functie de cat va place de dulce. Cu aceasta cantitate este foarte dulce. Per ansamblu, acest aspect poate fi oarecum remediat daca se foloseste cacao neagra si ciocolata amaruie cu un continut ridicat de cacao.



Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si nuca pisata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi (25/35 cm) punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Foile nu se suprapun sau daca o faceti puneti hartie de copt intre ele.

* Pentru crema:

* 8 galbenusuri
* 1 ou intreg
* 3 linguri cacao
* 250 g zahar
* 4 linguri lapte
* 100 g ciocolata amaruie
* 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)

Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece.Punem vasul la baine-marie si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu crema.



Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata



si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam.


Va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi.