Gauffre cu mere in caramel

marți, 30 martie 2010



* Pentru gauffre:

* 2 oua
* 100 g zahar
* 150 g iaurt
* 50 ml lapte
* 3 linguri unt topit
* 1 lingurita praf de copt
* faina cat cuprinde, sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.

* Pentru sosul caramel:

* 1 mar mare
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Marul se curata si se taie cubulete.
Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se pun si merele cubulete, amestecand usor.



Se mai fierbe putin, pana incepe sosul sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele caramel se repartizeaza intre foile de gauffre si se servesc imediat cu inghetata.



Sunt tare bune. Daca o sa le faceti o sa-mi dati dreptate. ;)

Frigarui cu ficatei de pui



* 400 g ficatei de pui
* 1 ceapa
* 2-3 linguri faina
* sare si piper
* 4-5 catei de usturoi
* lapte

Ficateii spalati si curatati de pielite se presara cu usturoiul tocat, dupa care se acopera cu lapte. Se acopera vasul si se da la frigider pentru 1 ora.



Faina se amesteca cu piper. Ficateii se taie in bucati potrivite. Ceapa se taie in 4, apoi se desface in bucati. Betele de frigarui se tin pentru cateva minute in apa rece.

Bucatile de ficat se tavalesc prin amestecul de faina cu piper, apoi se pun pe betele de frigarui, alternand cu ceapa.



Se rumenesc pe gratarul bine incins, uns cu putin ulei.

Se servesc imediat, alaturi de o salata cu rosii. :)

Sursa

Fasole batuta



* 400 g fasole alba
* 2 cepe mari
* 1 morcov
* 100 ml ulei
* usturoi dupa gust
* 1/2 lingurita boia de ardei
* sare