by Natalia



Pentru blat avem nevoie de:

112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele)
60 g unt
1,5 pahare faina
100 g zahar
2 lingurite ness
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
250 ml iaurt
1 banana de marime medie, pasata
2 oua

Pentru glazura avem nevoie de:

100 ml frisca lichida
112 g ciocolata rupta bucatele

Topim untul si ciocolata.
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.

Se toarna aluatul intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt



si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.



Pentru glazura se infierbanta frisca pana aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura.



Se da la rece pentru o ora.