Pentru blat avem nevoie de:

2 oua
100 g zahar
100 g unt
100 ml lapte
100 ml iaurt
vanilie
1 praf de copt
faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite

Ouale le-am mixat cu un praf de sare pana si-au dublat volumul. Am adaugat apoi pe rand zaharul,iaurtul,untul topit si vanilia.
Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste acest amestec alternand cu laptele.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la cuptorul incins la 180 grade.



In tot acest timp pregatim umplutura de branza din:

250 g branza de vaci
150 g zahar
2 oua
3 linguri smantana
esenta de rom

Toate ingredientele le-am pus la robot si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Se scoate tava din cuptor si se pune crema de branza si ciresele curatate de samburi,din loc in loc.



Se toarna restul de aluat



si se pune la copt pentru inca 30 minute,pana se rumeneste.

Se portioneaza cand este complet racita si se pudreaza cu zahar din abundenta.