Tarta cu caramel si ciocolata




Avem nevoie de:

* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.



Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

* Pentru caramel:

* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.



Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.

Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,



nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.




Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.