Paine "Floarea-soarelui"

marți, 15 septembrie 2009

by Laura Laurentiu



Avem nevoie de:

700 g faina
2 lingurite sare
1 lingura zahar
420 ml lapte
2 lingurite drojdie uscata
50 ml ulei de masline

Am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.

Am impartit aluatul rezultat in 3 parti inegale.Partea medie si cea mai mare le-am impartit in cate 5 parti egale intre ele.



Aceeasi procedura se aplica si bucatilor provenind din partea cea mai mare.

Bucatile suprapuse provenind din partea medie le-am intins cu sucitorul la o grosime de 1,5 cm,aproximativ si le-am presarat cu faina,apoi le-am suprapus.



Am asezat foaia medie in mijlocul tavii tapetate cu hartie de copt si am facut 4 taieturi perpediculare.

Bucatile suprapuse provenind din partea cea mai mare se intind si ele cu sucitorul si se taie la fel, dar pe masa.

Am transferat partea cea mai mare deasupra celei medii de pe tava, aliniind varful tringhiurilor pe laturile tringhiurilor din bucata medie.

Apoi am inceput sa rasfrang varfurile triunghiurilor inspre afara, strat cu strat, incepand cu cele de la partea cea mai mare, pe care le-am tras si le-am prins dedesupt.





Am modelat in forma rotunda partea cea mai mica de aluat si am asezat-o la mijloc.

Am mai lasat-o un pic la crescut,am uns-o cu galbenus si am presarat cu mac (mijlocul) si cu susan (petalele).





Am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru jumatate de ora.

Si sectiune...

Papanasi moldovenesti

by Natalia


Avem nevoie de:

250 g branza de vaci
1 ou
1 lingura zahar (eu am pus mai mult,cred ca vreo 3)
2 linguri faina
esenta de vanilie

Intr-un castron punem branza impreuna cu zaharul,oul si esenta de vanilie.



Amestecam pana vom obtine o pasta omogena.

Apoi adaugam faina si omogenizam.Compozitia trebuie sa fie legata si sa se dezlipeasca de pe lingura si castron.
Probabil ca din cauza faptului ca am pus mai mult zahar,compozitia mea nu s-a legat,in asa fel incat sa pot modela papanasii. N-am vrut sa pun mai multa faina,am preferat sa iasa cu gust intens de branza,asa ca am luat compozitia cu lingura si am pus direct in tigaia cu putin ulei.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.

Se servesc dupa preferinta,cu miere,iaurt sau smantana.

Noi am preferat smantana dulce pentru frisca. :)



O sectiune plina de branza buna buna...:)