Banane prajite cu mou de ciocolata

duminică, 21 februarie 2010

by Laura Adamache







* 2 banane
* 50 gr unt
* 1 lingura zahar

* Mou de ciocolata:

* 100 gr ciocolata amaruie
* 60 gr zahar
* 1 lingura apa
* 15 gr unt
* 2 galbenusuri

* Decor:

* sos de ciocolata

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora.



Din aceasta foaie vom taia diverse forme.



Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.

Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.

Pulpe de pui cu nuca de cocos





Avem nevoie de:

* 4 copanele
* 1 ou
* 50 g nuca de cocos
* sare si piper alb

Copanelele le curatam de piele, le condimentam dupa gust cu sare si piper, dupa care le trecem prin oul batut.

Pe o farfurie intinsa punem nuca de cocos si tavalim fiecare copanel, acoperind foarte bine.

Punem intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.



Se servesc cu garnitura preferata. Eu am facut un pilaf cu legume.

Tort Caramel





# Blat:

# 5 oua
# 100 g zahar
# 2 linguri ulei
# 30 g amidon
# 100 g faina
# 1 praf de copt
# 3 linguri bilute de ciocolata

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.

Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La sfarsit, bilutele de ciocolata.

Aluatul obtinut il turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt



si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba cu scobitoarea. ;)

# Pentru crema:

# 3 galbenusuri
# 200 g zahar
# 220 ml lapte
# 250 ml frisca
# 1 lingura amidon
# 10 g gelatina

Galbenusurile le amestecam cu amidonul. Omogenizam.

Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece.

Zaharul il caramelizam si cand a devenit auriu su adauga laptele fierbinte. Atentie la aburi si la faptul ca se umfla si poate da pe alaturi. Punem din nou pe foc si tinem pana se topeste tot caramelul, amestecand continuu.

Turnam caramelul fierbinte peste galbenusuri, incet sa nu rezulte cocoloase. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase. Consistenta trebuie sa fie ca aceea a unei smantani. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si dam la rece pana incepe sa se intareasca.



Frisca lichida o mixam pana devine pufoasa si o incorporam in budinca de caramel.



Blatul copt si racit il taiem in 3.

Crema o impartim in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi, pe care le insiropam.





# Pentru sirop:

# 50 g zahar
# 100 ml apa
# 2 linguri lichior de ciocolata

Punem apa la fiert cu zaharul, pana ce acesta din urma se dizolva. Lasam la racit, apoi adaugam si lichiorul.

# Pentru glazura:

# 100 g ciocolata amaruie
# 50 g unt
# 50 ml frisca lichida
# 1 lingura lichior de ciocolata

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul. Lasam la racit si cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase o turnam peste tort.

# Pentru turturii de caramel:

# 50 g zahar

Zaharul il caramelizam, apoi cu o furculita trasam linii (abstracte :)) ) pe hartie de copt, unsa cu putin ulei.

File de porc in foietaj



* 200 g aluat foietaj
* 500 g file de porc
* 2 linguri mustar
* boia de ardei
* rozmarin
* cimbru
* 3-4 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline

Mustarul il amestecam cu usturoi si celelalte condimente, apoi cu uleiul formand o pasta ca o maioneza.



Cu aceasta pasta ungem carnea, pe care o invelim in folie si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.



Scoatem carnea din folie si o punem intr-o tigaie cu putin ulei bine incins si o prajim usor pe toate partile.



Scoatem pe un prosop absorbant si lasam la racit.

Foaia de aluat de foietaj, o intindem putin cu sucitorul, daca mai este nevoie. Cu un cutit bine ascutit, vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5 cm.

Bucata de carne o punem pe mijlocul foii, intre cele 2 randuri de fasii. Incepem sa "impletim" fasiile de alaut, aducand cate o fasie peste bucata de carne, suprapunandu-le, sa nu se desfaca. La sfarsit va arata ca o impletitura in 3 :)



Ungem cu galbenus de ou, presaram cu susan



si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si carnea este gata.



Se serveste cald cu garnitura de patate duchesse.