Inghetata cu mure


Avem nevoie de:

1 ou
50 g zahar
50 ml lapte
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida
2 plicuri zahar vanilat
300 g mure

Oul il mixam bine cu zahar.Adaugam laptele si punem vasul pe foc sau la bain-marie,pana se ingroasa putin.Lasam la racit.

Murele spalate si curatate



le mixam pana obtinem un piure delicios. Eu am trecut piureul prin sita,sa nu ramana nici un sambure,altfel n-ar mai fi mancat piticii si as fi fost nevoita sa o mananc singura. :))
Se poate mixa numai jumatate din cantitatea de mure,iar cealelalte sa le puneti intregi.Ma gandesc ca ar fi tare bun. :)
Acest piure il amestecam cu crema de ou racita.

Frisca o batem putin,cu zahar vanilat,apoi o amestecam cu mascarpone si crema de ou si mure.



Dam la congelator pentru 3-4 ore.



N-a fost nevoie sa recurg la operatiunea "spargerea acelor de gheata". A iesit foarte buna si cremoasa si fara.