Cannelloni cu carne de pasare

miercuri, 26 august 2009



Avem nevoie de:

1 cutie paste cannelloni
1 piept de pui
2 oua
1 ceapa
1 morcov
5-6 catei usturoi
1 lingura faina
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita busuioc
1/2 lingurita zahar
patrunjel verde
2 cani suc rosii
200 g cascaval
4-5 linguri smantana
4-5 linguri lapte

Mai intai preparam sosul. Punem sucul de rosii la fiert cu sare,piper,1 lingurita de busuioc,1/2 lingurita zahar si 3 catei de usturoi taiati in bucati sau tocati marunt,dupa preferinta.Se fierbe 5 minute dupa care se lasa la racit.

Pentru umplutura am tocat carnea impreuna cu ouale,faina,ceapa,morcovul,restul de usturoi,patrunjelul verde,condimentele si 50 g cascaval ras.Cu aceasta compozitie am umplut pastele.



Asezam pastele intr-un vas termorezistent,pe un singur rand si turnam deasupra sosul de rosii.



Cascavalul ras fin il amestecam cu smantana,laptele si putina nucsoara.Turnam totul peste pastele cu rosii


si dam la cuptor,la foc mediu,pana se rumenesc.



Un deliciu! :)

Inghetata cu frisca si stracciatella

Inghetata cu frisca si stracciatella


Avem nevoie de:

100 ml lapte
50 g zahar
2 galbenusuri
esenta de vanilie
250 ml frisca lichida
100 g ciocolata

Laptele,zaharul si galbenusurile se pun la fiert,la foc mic,amestecand continuu sa nu se afume sau sa se formeze cocoloase.Se lasa la racit.

In compozitia bine racita se incorporeaza frisca batuta cu vanilie si ciocolata tocata.



Se uniformizeaza si se da la congelator pentru cateva ore.