O alta reteta din "cartea de bucate a bunicii"... Acesti faguri ii devoram cu mare pofta in copilarie...:)



Pentru faguri avem nevoie de:
3 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de ulei
5 linguri de lapte
esenta de vanilie
1/2 lingurita amoniac stins cu otet
faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana



Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa



Si am copt cate aproximativ 5 minute.



Nu stiu cate mi-au iesit,caci am avut prin preajma "hotomanii de prajituri" :)) Dar i-am iertat pentru ca m-au ajutat sa macin nuca. :)) Nu mai conteaza cum arata bucataria dupa aceea,important e ca am avut ajutoare. ;)



Pentru crema avem nevoie de:
50 g unt
3 linguri de zahar
1-2 linguri cacao
esenta de rom
nuca dupa gust si preferinta

Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.



Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.