Tort cu portocale

joi, 19 februarie 2009

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta "bombei cu portocale" a Isabelei ;)



Avem nevoie de:

400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.

Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)



L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.



Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))



Si sectiune:

Eclere

Eclere

Avem nevoie de:

250 g faina
200 g margarina sau unt
500 ml apa
o lingurita de sare
6 oua

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat. Eu am facut bastonasele micute,daca le faceti mai mari,probabil ca vor trebui coapte mai mult,important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetcher preparata cu 400ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.