Crochete de pui

vineri, 4 septembrie 2009




Avem nevoie de:

1 piept de pui
2 catei usturoi
1/2 lingurita nucsoara
sare si piper
1 lingura faina
2 oua
4 linguri pesmet

Pieptul de pui se toaca impreuna cu 1 ou,faina,usturoi,nucsoara,sare si piper.

Cu mainile umede se formeaza bastonase din aceasta compozitie.



Bastonasele le trecem prin oul batut cu putina sare si piper,apoi le tavalim prin pesmet.



Se prajesc in uleiul bine incins.

Noi le-am papat simple,cu salata de rosii si paine frantuzeasca. :)

Paine frantuzeasca

Dupa reteta din cartea masinii de paine. :)



Avem nevoie de:

120 ml apa
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita ulei
1 lingurita oregano
200 g faina neagra

Toate ingredientele le-am pus in ordinea descrisa in cuva masinii de paine.Am folosit programul de framatare+dospire.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 2.



Mi-au iesit 2 paini mai mici,nu am tava mare,pentru o bagheta frantuzeasca autentica. :))

Am dat aluatului forma de bagheta,am crestat cu cutitul din loc in loc



si am dat la cuptor,la foc mediu,pana s-a rumenit.

Prajitura cu mere si sos de ciocolata

Neaparat trebuie sa incercati aceasta prajitura cu mere. E atat de bunaaa! :))



Pentru blat avem nevoie de:

5 oua
100 g zahar
5 linguri apa minerala
5 linguri ulei
100 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.

Pentru umplutura avem nevoie de:

4-5 mere
4 linguri zahar
2 lingurite scortisoara

Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara.



Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar.



Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.

Intre timp preparam sosul de ciocolata din:

4 linguri cacao
2 linguri zahar
50 g unt
1 pahar apa

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o "desfacem" cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.



Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. ;)
Mi-a venit ideea asta abia dupa ce m-am mazgalit :)) bine la juma de prajitura . :)) La fiecare bucatica trebuia sa pun sos deasupra.Asa ca m-am "nervat :)) si l-am turnat tot acolo. Sa fie! :))

Bulete de cascaval



Avem nevoie de:

50 g telemea
100 g cascaval
2 oua
1 lingura faina
sare si piper
4 linguri pesmet
ulei pentru prajit

Telemeaua si cascavalul rase pe razatoarea cu ochiuri mici se amesteca cu un ou,sare si piper dupa gust.



Se adauga si 1 lingura de faina si se omogenizeaza.

Cu mana umeda se formeaza bulgarasi care se dau prin ou batut cu un praf de sare.



Apoi se tavalesc si prin pesmet,din abundenta.



E de preferat ca bulgarasul sa fie bine tabacit :)) cu pesmet,altfel la prajit se scurge cascavalul si in loc de bulgarasi vom avea niste ciupercute. :))

Se prajesc in ulei bine incins,de preferat intr-un ceaun.Atentie,ca se prajesc foarte repede.

Se scot pe un prosop absorbant si se servesc calde sau reci,dupa preferinta.