by Laura Laurentiu


Mai intai am pregatit clatitele din:

2 oua
50 g zahar
50 g unt topit
200 ml lapte
100 ml apa minerala
1 plic zahar vanilat
faina cat sa iasa un aluat ca o smantana subtire

Se amesteca toate ingredientele,in ordinea descrisa,dupa care se coc clatitele,cat mai subtiri posibil.



Avem nevoie de:

8 clatite
250 g branza de vaci
5 oua
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom
200 g smantana dulce
250 g zahar
unt pentru uns vasul
stafide,optional (eu n-am pus pentru ca nu le plac alor mei)

Branza se mixeaza cu un ou intreg,50 g zahar,esenta de rom si un plic zahar vanilat.



Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu un plic de zahar vanilat,80 de grame de zahar si smantana.



Clatitele se umplu cu amestecul de branza.



Se impacheteaza,pliind marginile apoi se ruleaza.



Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, iar deasupra se pun bucatele de unt.



Albusurile se bat spuma tare,pana compozitia devine lucioasa,se adauga restul de zahar si se continua baterea pana se dizolva complet.Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si smantana si se acopera cu bezeaua.



Se da la cuptor,la foc mic pana se rumeneste bezeaua.



Si inca o sectiune: