Oricand il vei intreba pe Robert ce vrea sa papa bunut va raspunde invariabil : GOGOSI! :))

Astazi am incercat un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii. :)



Avem nevoie de:

500 g faina
25 g drojdie
50 ml lapte
50 g unt
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie si rom
un varf de cutit cu sare

Se cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle.



Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina.



Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.



Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit.Se lasa la dospit in jur de 2 ore.



Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul.Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie cercuri,apoi in interior inca un cerculet cu o forma mai mica.



Se lasa pe masa sa mai creasca putin,apoi se coc in uleiul bine incins.



Se tavalesc prin zahar pudra.