Vestea că am devenit Bucatar Real m-a bucurat tare mult, apoi locul bucuriei a fost luat de neliniște... Cum să fac rețeta de lasagna, pe care am propus-o în prima etapa a concursului, în vasul rotund Pyroflam? Să o fac să arate a mâncare sau a tort? :)) Apoi când am aflat că putem găti în vas orice rețetă tot universul meu s-a dat peste cap...Nici o rețeta nu mi se părea demnă de vasul ăsta atât de frumos, alb și strălucitor.

Pâna într-o bună dimineață, când am baut o cafea zdravănă, mi-am facut ordine-n gânduri și am decis să intru în bucătarie și să fac ceea ce știu eu mai bine: să gătesc moldovenește. Să fac o rețetă delicioasă, bogată în calorii, care să-ți lase gura apă și care să te facă să te gandesti necontenit: oare n-o fi gata?

Ș'-am hotărât: pui mânăstiresc să fie, că nu degeaba s-o afla la loc de cinste în colecția de rețete a lui Radu Anton Roman. N-am avut eu pui de curte și nici ciuperci de padure, am adaptat pe ici pe colo cantitățile, dar până la urmă am reușit ceea ce mi-am propus: o mâncare fabuloasă, o combinație senzațională de pui, ciuperci și smântâna., întregită de verdețuri aromate, usturoi și un strop de vin.