Conchigli cu branza la cuptor

marți, 26 ianuarie 2010



* 400 g paste conchigli
* 500 ml lapte
* 100 g cascaval
* 100 g mozzarella
* 2 linguri faina
* 50 g unt
* sare
* 50 g cascaval pentru presarat deasupra

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj)

Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete.

Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic. Turnam laptele cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cubuletele de cascaval si mozzarella si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul. Se potriveste gustul de sare.

Ungem cu unt un vas termorezistent si punem pastele fierte.



Turnam sosul deasupra si uniformizam.



Presaram cu cascaval ras



si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.



Se serveste cald.

Pui umplut



Avem nevoie de:

* 1 pui intreg
* 200 g mix legume congelate
* 1 capatana usturoi
* sare si piper
* boia de ardei
* cimbru
* ulei
* 1 punga magica Knorr (eu am folosit doar punga, fara condimente)
* 500 ml vin alb

Puiul se curata si se spala foarte bine.

Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca impreuna cu 1 lingura de ulei, sare, piper, boia de ardei si cimbru.

Cu acest amestec se unge puiul pe toate partile, chiar si inauntru. Cu atentie incercam sa dezlipim pielea de pe pulpe si piept si punem si sub piele din amestecul de condimente.

Intr-un vas incapator punem puiul si turnam deasupra vinul si cateva linguri de ulei. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore.

Umplem puiul cu legume,



il legam bine de picioare ( sa nu se desfaca, nu ca sa n-o ia la fuga :)) ) si-l punem in punga magica. Dam la cuptor pentru minim 1 ora. Dupa acest timp rupem punga ( atentie la aburi! ) si mai lasam pana se rumeneste. Din cand in cand stropim puiul cu sosul din tava.

Se serveste cu garnitura preferata.

Oua umplute



Avem nevoie de:

* 10 oua

* Umplutura:

* 200 g ficat
* 1 ceapa mare
* 100 g unt
* sare si piper
* 2 linguri mustar
* 2-3 galbenusuri

Ceapa taiata solzisori se caleste in unt.
Ficateii curatati si spalati se adauga in cratita si se fierb inabusit.Cand a scazut toata zeama se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga mustarul si galbenusurile. Toata aceasta compozitie se da prin blender, pana obtinem o pasta fina si omogena.

Ouale se spala apoi se fierb in apa cu sare si 1 lingurita de otet, timp de 15 minute. Se trec sub un jet de apa rece, apoi se curata de coaja. Cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate, dupa care se umplu cu pasta de ficat.

Se orneaza dupa preferinta.

Crocantele de pui



Avem nevoie de:

* 1 piept de pui
* 2 oua
* boia de ardei
* sare si piper
* 150 g sticksuri cu sare

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, pe care le condimentam cu boia de ardei, sare si piper dupa gust.

Sticksurile le macinam cat de fin ne place. Eu le-am batut cu ciocanul de snitele. :))

Ouale le batem bine. Fiecare fasie de carne o dam prin ou apoi prin sticksurile macinate.

Se prajesc in uleiul bine incins pe ambele parti.

Rulada de cascaval cu branza si sunca

Aceasta rulada de cascaval face parte din categoria "aperitive festive". Desigur ca se poate face si daca va loveste pofta. :))



Avem nevoie de:

* 150 g cascaval
* 50 g unt

* Pentru umplutura:

* 250 g branza de vaci
* 100 g sunca
* 1/2 ardei gras rosu
* sare si piper

Sunca o taiem cubulete mici. La fel si ardeiul.

Branza o mixam intr-un castron, cu sare si piper, pana obtinem o crema fina. Adaugam sunca si ardeiul si omogenizam.



Cascavalul il dam pe razatoare, condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam untul moale, la temperatura camerei. Framantam compozitia pana se omogenizeaza si capata consistenta plastilinei.



Pe o folie alimentara intindem compozitia de cascaval intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm. Repartizam pe intreaga suprafata crema de branza cu ardei si incepem sa rulam, ajutandu-ne de folie.



Punem rulada la frigider pentru cel putin 3 ore.

Sursa