Un tort ce l-am facut pentru devoratorii de la gradinita...:) Batalia cea mai mare a fost pe masinuta. :)) N-am vrut sa le-o dau ca avea colorant, dar ei s-au rugat atat de frumos..."dar macar o roata se poate?" :))

La multi ani, pui drag!



Avem nevoie de:

# Blat:

# 10 oua
# 400 g zahar
# 6 linguri ulei
# 4 linguri amidon
# 8 linguri faina
# vanilie
# 1 praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 blaturi, unul rotund si unul dreptunghiular, in tavi tapetate cu hartie de copt, la foc mediu, pana se rumenesc.



# Crema:

# 200 g ciocolata amaruie
# 250 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, la foc mic, pana ajunge in punctul de fierbere. Se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece pana incepe sa se intareasca, dupa care se mixeaza pana obtinem o frisca ciocolatoasa.



# Pentru decor:

# frisca
# bilute de ciocolata

# Sirop:

# 100 g zahar
# 100 ml apa

Din blatul rotund vom face partea de jos a cifrei 5, iar din cel dreptunghiular partea de sus si masinuta. :)





Blaturile se taie in 2, se insiropeaza, se umplu cu crema, apoi se asambleaza.



Decorul...in functie de imaginatie si preferinta.