Patratele cu ciocolata

luni, 16 noiembrie 2009



Avem nevoie de:

* 200 g faina
* 250 g zahar
* 70 g cacao
* 450 ml lapte
* 35 ml ulei
* 1 plic praf de copt
* 50 g ciocolata alba pt decor

Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida.

Tapetam o forma (20/30cm) cu unt si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50 minute. Lasam sa se raceasca complet in tava.

Taiem patratele pe care le decoram cu ciocolata alba topita.



Sursa

Aceasta reteta a fost incercata si de Valentina.

Cus cus cu pui si legume



Avem nevoie de:

* 200 ml suc de rosii
* 1 rosie
* 1 ceapa
* 1 ardei gras
* 1 morcov
* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* rozmarin si busuioc
* sare si piper
* 150 g cus cus
* 30 g unt

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam pieptul de pui taiat fasii si sucul de rosii. Condimentam si potrivim gustul de sare si piper.

Intre timp prajim putin pastele de cus cus in unt, nu foarte mult, doar pana se auresc putin. Adaugam 500 ml apa fierbinte si fierbem timp de 8 minute. Condimentam cu putina nucsoara.

Dupa ce pastele au fiert se scurg de apa si se adauga peste carnea cu legume. Se mai dau cateva clocote.

Se serveste cald.

Chiftelute cu mozzarella



Avem nevoie de:

* Pentru chiftelute:

* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* 1 ou
* 1/2 lingurita cimbru
* 1/2 lingurita nucsoara
* patrunjel
* sare si piper

* In plus:

* 1 rosie
* 200 g mozzarela

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou si ierburi si condimente.

Se modeleaza chiftelutele cu mainile umede, apoi se presara cu putin pesmet.



Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti.

Se unge tava cu unt si punem chiftelutele, frumos aliniate. :)) Printre ele punem rosia taiata felii,



iar deasupra repartizam mozzarela taiata felii.



Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.



Sursa