Naut cu legume si carne

miercuri, 21 aprilie 2010

by Natalia



* 300 g naut
* 4 copanele de pui dezosate
* 1 ceapa
* 1 radacina patrunjel
* 1 bucata de telina
* 1 cana suc de rosii
* cimbru
* sare si piper
* patrunjel verde

Nautul il vom pune peste noapte la inmuiat in apa rece. A doua zi apa se arunca.

Carnea se fierbe 10 minute in apa cu putina sare.

Punem nautul intr-o cratita impreuna cu carnea, adaugam ceapa tocata marunt si legumele date pe razatoarea cu ochiuri mici (sau taiate cubulete), sucul de rosii si apa cat sa acopere bine totul si dam la fiert, timp de 1 ora- 1 ora si jumatate.

Cand e aproape gata potrivim gustul de sare si piper si putin cimbru.

La sfarsit se presara cu patrunjel verde tocat.



Mancarica asta a mers de minune cu cateva turte cu iaurt. ;)

Turte cu iaurt

by Natalia



* 300 g iaurt
* 1 lingurita bicarbonat de sodiu
* 1 lingurita sare
* faina cat cuprinde, sa iasa un aluat ca cel de paine, usor lipicios

Bicarbonatul si sarea se amesteca cu putina faian, apoi se pun peste iaurt. Se framanta, adauagand faina, cate putin, pana obtinem un aluat asemanator celui de paine.

Alautul obtinut se lasa sa se odihneasca vreun sfert de ora, dupa care se taie bucati.Fiecare bucata de aluat se intinde in mainile unse cu ulei sau pe masa, cum va este mai usor.

Se coc in tigaie, fara ulei, pe ambele parti.