Pulpe de pui la capac

luni, 15 martie 2010



* 4 pulpe de pui
* ulei de masline
* sare si piper alb
* rozmarin

Pulpele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper alb si rozmarin. Se lasa jumatate de ora la frigider.

Intre timp se pune apa la fiert intr-o cratita. cand apa da in clocot, se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus si care a fost bine uns cu ulei.

Pe acest capac se aseaza pulpele condimentate si se pune cratita in cuptor, pana se rumeneste bine carnea pe ambele parti.



Se serveste cald cu garnitura de cartofi aurii cu rozmarin.

Pui in sos dijonez si iaurt



* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* 1 cana supa de carne
* 2 linguri mustar cu boabe
* 150 g iaurt
* 1 lingura faina
* ulei de masline
* boia de ardei
* rozmarin
* sare si piper

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei si rozmarin, dupa care se prajeste putin, in 2 linguri cu ulei de masline.



Cand sunt gata se scot pe o farfurie.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc putin in uleiul in care am prajit carnea. Faina o "desfacem" cu supa de carne si turnam peste ceapa. Omogenizam, dupa care adaugam mustarul.

Dam cateva clocote, adaugam si carnea. Acoperim cu un capac si lasam la fiert, la foc mic, in jur de 10-15 minute. La sfarsit, punem iaurtul, omogenizam, mai fierbem 1 minut.

Se serveste cu cartofi natur sau paste. Eu am facut paste fundite si le-am zis copiilor ca ne-a trimis Mos Craciun un cadou. :))