Romburi cu lapte

duminică, 11 octombrie 2009

Flori a facut tort...Laura Sava a facut dreptunghiuri...eu am facut romburi... :)) Mai departe de atat n-am sapat pentru originea acestei retete...:))



Pentru blat avem nevoie de:

6 oua
230 g faina
230 zahar
3 linguri cacao

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.



Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.



Lasam la racit.

Pentru crema avem nevoie de:

500 ml lapte
50 g amidon
2 linguri zahar
50 g ciocolata alba
125 g unt
75 g zahar pudra

Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.



Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop obtinut din:

50 ml apa
50 g zahar
2 linguri lichior de ciocolata


Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.






Aripioare cu sos de lamaie



Avem nevoie de:

# 500 g aripioare de pui
# 1 lingura susan
# 2 linguri faina
# sare si piper
# rozmarin

Aripioarele curatate si spalate le condimentam dupa gust cu sare, piper si rozmarin.

Adaugam susanul si faina. Amestecam bine, astfel incat fiecare bucata de carne sa fie bine acoperita de faina. Acoperim cu folie si dam la frigider pentru cel putin o ora.





Intre timp se prepara sosul de lamaie din:

# 1 lingura faina
# 1 pahar lapte
# 2 linguri smantana
# zeama de la o lamaie
# sare si piper

Faina o "desfacem" cu lapte si punem vasul pe foc, amestecand continuu. Adaugam si smantana si lasam pana incepe sa se lege. Potrivim gustul de sare si piper si lasam la racit.

Stoarcem lamaia, iar sucul obtinut il incalzim foarte putin,apoi il adaugam cate putin peste sos,amestecand energic.

Aripioarele le prajim in ulei bine incins pe ambele parti. Le scoatem pe un prosop absorbant, sa eliminam surplusul de grasime.

Se servesc cu cartofi natur si sosul de lamaie, presarat cu patrunjel tocat.




Premii de la fete harnicute

Multumesc dragelor mele prietene virtuale Livia, Stefana, Michelle si Dana pentru acest premiu. Ma bucur sa aflu ca ma aflu inca in preferintele lor. :))



Cu intarziere si mii de scuze, ridic urmatorul premiu de la Laura Laurentiu, care mi-a ghicit "nebunia" si m-a premiat din nou. :))



Multumesc Laura!

Iar Ala mi-a daruit o capsuna in ciocolata absolut delicioasa.



Multumesc Ala!

Cu drag ofer aceste premii urmatoarelor harnicute:

Alison

Marcela

Andreea T

Cristina

Diamond

Claudia banatanca :)

Flori