Floricele cu carne

vineri, 4 decembrie 2009



* Pentru aluat:

* 150 ml lapte
* 1 lingurita drojdie
* 1 linguri ulei
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 2 cani faina

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.



* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* patrunjel
* 1 ou
* 1 lingura ulei de masline
* sare si piper
* boia de ardei si nucsoara

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par.



La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc,



iar pe celelalte punem umplutura.



Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.



Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea.



Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.



Dupa o idee preluata de la Laura Sava. :)

Bomboane

Sau ce putem face cu un blat de rulada ratat...:)))





* Blat:

* 3 oua
* 3 linguri zahar
* 1 lingura amidon
* 2 linguri faina

* In plus:

* 150 g lapte condensat
* 50 g ciocolata amaruie
* 50 g unt
* bilute colorate si de cacao pt decor