Panna cotta cu ciocolata

miercuri, 10 martie 2010






* 225 ml frisca lichida naturala
* 100 ml lapte
* 1 lingura zahar
* 10 g gelatina
* vanilie
* Sos de ciocolata
* 50 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca lichida

Frisca lichida si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Ungem 3 cescute de cafea cu ulei si repartizam compozitia de panna cotta. Dam la rece pentru minim 2 ore.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se rastoarna pe platou si se toarna deasupra sosul de ciocolata.

Sursa

Musaca de cartofi cu carne


Aceasta musaca de cartofi este o mancare absolut senzationala. Daca dispuneti de ceva timp de stat in bucatarie, musai sa o incercati. Nu veti regreta!




* 500 g piept de vitel
* 2 cepe
* 1 ou
* 1/2 pahar vin alb
* 1/2 pahar suc de rosii
* patrunjel verde
* 4 catei usturoi
* sare si piper
* rozmarin
* 5 cartofi
* sare si boia de ardei

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie felii. Se prajesc usor in ulei, pe ambele parti. Se scort pe hartie absorbanta si se presara cu sare si boia de ardei.



Carnea se toaca. Se adauga patrunjelul si usturoiul tocate. Ceapa se toaca si se pune la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea,



vinul si sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea incepe sa se rumeneasca. In timpul fierberii adaugam putin rozmarin si se potriveste gustul de sare si piper.

Lasam la racit apoi amestecam cu ou.



* Pentru sosul alb:

* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 1 cana lapte
* 50 g cascaval
* sare si piper
* nucsoara

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu care, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de felii de cartof, peste ei se pune carnea si deasupra un alt rand de felii de cartof.

Se toarna sosul alb, se mai presara putin cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.