Aveam in plan sa fac aceste gogosi de mai multa vreme, dar am tot amanat. Robert a grabit oarecum luarea acestei decizii :)) cand a simtit intr-o zi venind de la scoala miros de gogosi. Si m-a rugat atat de frumos ca n-am putut sa-i rezist. :))





2 oua
75 g zahar
1/2 lingurita sare
250 ml lapte caldut
50 g unt
zahar vanilat
500 g faina
10 g drojdie uscata

Drojdia se dizolva in putin lapte si 1 lingura de zahar.

Faina se pune intr-un cuva masinii de paine, se face o gaura in mijloc si se toarna drojdia dizolvata. Se adauga apoi ouale, restul de zahar, sarea, zaharul vanilat, untul si laptele cate putin. Se va folosi programul de framante+dospire. Va rezulta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, se iau bucati mici de aluat, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins. Se prajesc la foc mic pe toate partile, apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pentru glazura:

4 linguri miere
1 lingura susan

Mierea se pune intr-un vas la foc mic si se incalzeste pana devine lichida. Se da deoparte si se adauga susanul.

Fiecare gogoasa se trece prin glazura si se aseaza pe un platou.