Concurs pentru mamici, cu premii pentru pici

duminică, 23 mai 2010

Concursul este organizat de bucataras.ro se adreseaza mamicilor, dar premiile le vor primi picii lor :). Mai sunt cateva zile si se incheie perioada de inscriere, grabiti-va. :)



Ce trebuie sa faca mamicile?

Sa pregateasca o reteta gustoasa din cele 7 indicate de Bucataras din retetele lui Vladut de la Neatza (ai la dispozitie doar video)

Apoi, un juriu format din 4 bucatarasi talentati va da note, iar departajarea se va face in functie de media notelor.

Ce premii vor fi?

Tricouri pentru cei mici cu eroii preferati ai acestora, bineinteles, la sugestia mamicii cistigatoare! (Exemplu: tricou Barbie pentru o fetita, ori tricou Ben 10 pentru un baietel)

Vor fi 3 premii tip tricou-erou, dar mai pot aparea surprize!

- concurentii trebuie sa prepare una din cele 7 propuneri facute de Bucataras

- deoarece sursa nu este foarte exacta, puteti sa va puneti la incercare inventivitatea, insa fara a devia foarte mult de la propunerea de baza;

- descrierea modului de preparare va fi notata

- fotografia care va fi postata ca principala va fi notata

- este obligatoriu ca reteta sa aiba minimum 3 fotografii: una de la inceput cu toate ingredientele, una de la jumatatea procesului de gatire, una cu produsul final;

- textele si pozele trebuie postate direct pe www.bucataras.ro

- toate reproducerile voastre (text + poze) vor fi postate, pe masura ce intra in concurs, intr-o pagina / articol dedicata

Cei 4 membri ai juriului vor da apoi note de la 1 la 5 (care pot fi si cu zecimale, dar doar de tipul 0,5), apoi vom face media aritmetica iar primii 3 in ordinea mediilor vor fi castigatori celor 3 premii.

Articol preluat din pagina de concurs a bucataras.ro.

Rulada cu crema mascarpone



* Blat:

* 4 oua
* 4 linguri faina
* 4 linguri zahar
* esenta de vanilie

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie.

Punem compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

* Crema:

* 2 galbenusuri
* 50 ml lapte
* 50 g ciocolata amaruie
* 100 g zahar
* 1 lingura amidon
* 150 g mascarpone

Galbenusurile le frecam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam Midonul si omogenizam. Laptele il punem la fiert si cand incepe sa dea in clocot adaugam ciocolata. Dam deoparte si amestecam pana se topeste. Turnam peste copozitia de oua, amestecand continuu. Punem din nou la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit. and s-a racit complet adaugam mascarpone si mixam pana obtinem o crema fina si omogena.

Dupa ce blatul s-a racit, derulam si repartizam crema.

Pastram cateva linguri de crema pentru ornat.

Rulam din nou si dam la rece pana se intareste crema. Se portioneaza in felii potrivite si se orneaza cu restul de crema.