Tort "Iepurasii ciocoholici"

duminică, 19 aprilie 2009



Pentru blat avem nevoie de:

6 oua
150 g zahar
2 pahare nuca macinata
2 linguri cacao
2 linguri pesmet de biscuit
1/2 pahar de apă

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)



Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.



Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.



In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.



Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Pentru crema avem nevoie de:

50 g cacao
150 g zahar
200 g unt
4 galbenusuri

Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.



Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde. :))
Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Pentru blatul de bezea avem nevoie de:

200 g zahar
4 albusuri
1 lamaie

Albusurile se bat spuma tare.



Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.



Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am "uitat" acolo. :)

Pentru glazura avem nevoie de:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Pentru marginea tortului:

miez de nuca prajit
100 g zahar

Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot. ;)



Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,



acoperim cu blatul de bezea,



restul de crema si din nou blat.



Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le "imbracam" in krantz.



Reteta o am de la o buna prietena de familie,Iulia...careia ii multumesc pentru asa o nebunie de tort si pentru atat de multa ciocolata. :))



Cea mai tare faza la tortul asta a fost ca a trebuit sa refac glazura,care oricat m-am straduit n-am mai reusit sa o fac neteda si frumoasa.Si asta pentru ca hoata cea mica,adica fii-mea :)) a halit iepurasii de pe tort. A pandit cand nu eram atenta,a deschis frigiderul i-a inhatat si a fugit. :)))

Hristos a inviat!




Fie ca sfanta sarbatoare pascala sa va gaseasca fericiti,impliniti si cu lumina in suflet!

Un Paste fericit si Hristos a inviat!