Crema de zahar ars

luni, 3 mai 2010



* 500 ml lapte
* 4 oua
* 5 g amidon
* 4 linguri zahar
* 4 linguri zahar pentru caramel
* esenta de vanilie

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.



Secretul linguritei de amidon in compozitie nu-l stiam, l-am aflat de la Janet. ;)

Crenvusti umpluti



* crenvusti
* cascaval
* mustar
* felii de sunculita

Crenvustii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot, in partea de jos cele 2 jumatati vor ramane prinse.

Interiorul il ungem cu mustar, apoi il umplem cu fasii de cascaval. Cu o felie de sunculita taiata subtire prindem crenvusti-ul la mijloc, ca o panglica.

Ii aseazam intr-o forma termorezistenta si ii dam la cuptor la foc mediu spre mare, timp de 10 minute, pana se rumenesc putin si cascavalul se topeste.

Se servesc ca atare sau alaturi de o salata.

Sursa