* Paine alba:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 250 g faina alba

* Paine neagra:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingura ulei
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 150 g faina integrala
* 100 g faina alba

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.



Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.



Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.