Prajitura cu branza si caise

sâmbătă, 1 august 2009



Pentru blat avem nevoie de:

1 ou
2 cani faina
100 g unt topit
100 g zahar
un praf de sare

Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.



Pentru umplutura avem nevoie de:

500 g branza de vaci
200 ml frisca lichida
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie
caise

Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.

Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.



Adaugam umplutura de branza



si caisele jumatati.



Se coace in cuptorul incins la 180 de grade,pentru aproximativ 40 de minute.

O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet,portionam si pudram cu zahar.

Share This Post

6 comentarii:

  1. hmmm!ce-mi place cum stau caisele rasturnate-suparate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca erau rusinoase,ca s-au ascuns in branza! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata reteta!!!! trebuie incercata.MMMMM...MMM

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,Mihaela! Tocmai am scos din cuptor aceasta minunata prajitura! Compozitia de branza este atat de buna ca nu ma mai puteam opri din gustat! Era cat pe ce sa raman fara! Din pacate nu am avut caise,dar a iesit super si asa! Multumesc pt ideile minunate pe care ni le oferi!
    Cu drag,Larisa(din Iasi!}

    RăspundețiȘtergere
  5. Larisa, draga mea ieseanca, ma bucur tare mult ca v-a placut! Data viitoare poti inlocui caisele cu visine (se gasesc de cumparat congelate,asta daca n-ai pus tu deja la congelator) sau cu fructe uscate (stafide, caise)

    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere