Cosulete de parmezan

miercuri, 23 septembrie 2009



Avem nevoie de:

100 g parmezan

Parmezanul il maruntim la robot.Sau se poate da pe razatoarea cu ochiuri mici,pentru o textura mai fina.



Tigaia in care vom topi parmezanul se unge cu foarte putin ulei de masline si se pune la incins la foc mic. Presam un strat de parmezan ras si lasam pana acesta se topeste si incepe sa faca bule din loc in loc.



Luam un castron,il punem in mijlocul foii de parmezan si cu o miscare ferma rasturnam peste fundul castronului.Se modeleaza dupa preferinta.




Lasam la racit,apoi scoatem castronul cu grija.

Se folosesc la servit diverse aperitive.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Buna idee! Cite cosulete ti-au iesit din 100 g parmezan?

    RăspundețiȘtergere
  2. Natalia,am facut doar 2,dar stratul de parmezan l-am pus grosut. Stii cum e...frica incepatorului! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa fac si eu insa ma chinui sa dau parmezanul pe razatoasrea cu gauri mari, pentru ca iese fasii si mi se pare ca arata mai bine la cosulete insa vad ca sunt frumoase tare si ale tale si probabil ca o sa pun si eu la robot parmezanul data viitoare cand fac ca e mai usor asa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oana,initial am vrut si eu sa dau pe razatoare,dar mi s-a parut prea greu pentru mine! :))

    RăspundețiȘtergere