Lasagna cu carne

joi, 5 noiembrie 2009







* Sosul Bechamel:

* 50 g unt
* 2 linguri faina
* 500 ml lapte
* 1/2 lingurita nucsoara
* sare si piper

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Punem si laptele,cate putin,apoi condimentele si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

* Sosul Bolognese:

* 200 ml suc de rosii
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 1 morcov
* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* rozmarin si busuioc
* sare si piper

Legumele tocate marunt le inabusim in uleiul de masline,la foc mic. Adaugam carnea tocata si sucul de rosii.



Condimentam si potrivim gustul de sare.

* In plus:
* 16 foi lasagna
* 400 g cascaval
* 200 g mozzarela

Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de foi de lasagna,se unge cu sos Bechamel,



apoi cu sos Bolognese.




Se presara cu cascaval din belsug.



Acoperim cu un alt strat de foi si procedam pana se termina umplutura.

Peste ultimul strat de foi se presara dn nou cascaval si mozzarela taiata felii.



Se da la cuptorul incins la 180 de grade, vreme de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.



A iesit atat de buna incat am primit dezlegare sa mai fac inca o data. :))

Share This Post

7 comentarii:

  1. miha,ce deliciu! a placut si la pitici?o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooo, pai daca ti s-a mai cerut inca o data, e mare lucru. Ai reusit sa-i impresionezi bine de tot! :-D
    Foarte bine arata lasagna, poza e atit de apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare, observ ca nici una din fetele care au comentat pana acum nu ti-au atras atentia ca din titlul postului lipseste un "n"
    Spor la bucatarit, salivez de fiecare data cand te vizitez. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha, multumesc de atentionare! :)

    Viteza fu de vina! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu m-am uitat la denumire, ochii mei s-au dus direct la poze..

    RăspundețiȘtergere
  6. foile de lasagna se fierb inainte sau se aseaza in vas, nefierte? Mersi:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu le-am pus nefierte. Am vazut si variante cu foile fierte inainte, dar chiar nu e cazul.

    RăspundețiȘtergere