Crocantele
Avem nevoie de:
* 200 g aluat foietaj
* 1 galbenus
* susan
* sare mare
Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.
Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.
Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2
sau cate 3.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Nu e o reteta deosebita, dar este o idee pentru ceva de crontanit :)) in fata televizorului sau pentru o prezentare "mai altfel".
Se pot combina o fasie cu susan, una cu mac. Sau una cu mac, una cu cascaval. Dupa cum va doriti. :)
Intr-adevar, sint bune tare la crontanit chestiile astea. Ma uitam ce frumos le-ai taiat cu rotita zimtata. Am si eu una, dar mi-au confiscat-o demult copiii, taie plastilina cu ea :))
RăspundețiȘtergereHi hi...ce simpatici sunt!
RăspundețiȘtergereLa noi a trecut pasiunea pentru plastilina. Adevarat e ca nici nu prea le-am mai dat-o dupa ce mi-au mazgalit toate covoarele. :))
Crocantele sau crocănţele?
RăspundețiȘtergereCe bune 'or fi!
Cristina, crocantzele. :))
RăspundețiȘtergere:)) acum am înţeles.
RăspundețiȘtergereFrumusele crocantelele! Miha, felicitari pentru locul 2 la concursul de pe bucataras.ro. Daca era dupa mine, meritai locul 1 cu prisosinta. Din apreciere pentru realizarile tale minunate, in prag de primavara, la mine te asteapta un premiu si o leapsa dragute. Daca-ti face placere, te invit sa le ridici.
RăspundețiȘtergereMultumesc Elena pentru aprecieri, dar si pentru premiu. Neaparat voi trece sa-l ridic.
RăspundețiȘtergereSeara buna!