Crocantele

miercuri, 24 februarie 2010



Avem nevoie de:

* 200 g aluat foietaj
* 1 galbenus
* susan
* sare mare

Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.

Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.



Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2



sau cate 3.



Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.





Nu e o reteta deosebita, dar este o idee pentru ceva de crontanit :)) in fata televizorului sau pentru o prezentare "mai altfel".

Se pot combina o fasie cu susan, una cu mac. Sau una cu mac, una cu cascaval. Dupa cum va doriti. :)

Share This Post

7 comentarii:

  1. Intr-adevar, sint bune tare la crontanit chestiile astea. Ma uitam ce frumos le-ai taiat cu rotita zimtata. Am si eu una, dar mi-au confiscat-o demult copiii, taie plastilina cu ea :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi hi...ce simpatici sunt!
    La noi a trecut pasiunea pentru plastilina. Adevarat e ca nici nu prea le-am mai dat-o dupa ce mi-au mazgalit toate covoarele. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Crocantele sau crocănţele?
    Ce bune 'or fi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumusele crocantelele! Miha, felicitari pentru locul 2 la concursul de pe bucataras.ro. Daca era dupa mine, meritai locul 1 cu prisosinta. Din apreciere pentru realizarile tale minunate, in prag de primavara, la mine te asteapta un premiu si o leapsa dragute. Daca-ti face placere, te invit sa le ridici.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Elena pentru aprecieri, dar si pentru premiu. Neaparat voi trece sa-l ridic.

    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere