Gnocchi

joi, 18 februarie 2010



* 500 g cartofi
* 1 ou
* 30 g faina
* 1 lingura gris
* 1 lingura ulei
* sare si piper

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se lasa sa se racoreasca apoi se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat omogen, dar lipicios.



Pe masa bine infaina se formeaza rulouri subtiri, putin mai groase decat un deget.



Apoi se taie in bucati mici de cca 3 cm.



Cu spatele furculitei apasam pe fiecare bucatica de aluat, astfel incat sa capete aspect de melcisori.



Se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata se ridica la suprafata.

Se scot cu o spumiera si se servesc cu sosul dorit.

Noi i-am servit simpli, presarati din abundenta cu cascaval ras.

Share This Post

5 comentarii:

  1. MIHA ce bune is si eu le-am facut dar gata din punga:0) tu ai fost mai harnicuta :) superrr

    RăspundețiȘtergere
  2. Scumpa Miha,
    Am o mare rugaminte si anume, cam ce consistenta, sau "look" trebuie sa aiba gnocchi dupa ce sunt fierti, ceva intre piure si galuste?
    Multumesc mult.
    Aluatul inainte de fierbere era lipicios si la fiert s-au ridicat suficient de repede la suprafata apei, deci nu i-am fiert decat pret de 5 minute.

    RăspundețiȘtergere
  3. Diduta, aluatul inainte de fierbere este lipicios, de asta se si lucreaza pe masa infainata foarte bine.
    Nu se fierb foarte mult, doar cateva minute, atat doar pana se ridica la suprafata. Daca se fierb mai mult se inmoaie si se...turtesc.
    Nu stiu exact sa definesc consistenta, dar da...e ceva intre oiure si galuste. O galusca mai moale. Sau un piure mai tare. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca se poate, as putea sa adaug ca "aluatul" se lucreaza mult mai usor si este mai putin lipicios daca se da cam jumatate de ora la frigider. Si asa cum a zis si Miha, se lucreaza pe masa infainata bine.

    RăspundețiȘtergere